Meteen naar de inhoud

De voetbalclub Flevo Middenmeer heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1934 toen het werd opgericht door 30 inwoners van Wieringermeer. De club, oorspronkelijk VV Flevo genaamd, speelde vanaf september 1934 in de competitie van de Noord-Hollandse VoetbalBond. Echter, de club speelde zijn laatste wedstrijd op 15 maart 1941, waarschijnlijk vanwege een tekort aan inzetbare leden tijdens de eerste oorlogsjaren, aangezien teams vaak niet kwamen opdagen of onvolledig waren​​.

Na de tweede drooglegging, op 20 juni 1946, vond er een oprichtingsvergadering plaats in café Droog te Kolhorn om een voetbalvereniging in de Wieringermeer op te richten. Ondanks bezwaren van enkele aspirantleden werd de naam van de vereniging ‘Flevo’​​.

In 1951 waren er plannen om de afdeling DWO-voetbal op te richten, maar zowel de KNVB als de voetbalvereniging Flevo hadden hier bezwaren tegen. Ze dachten dat het aantal inwoners in de polder te klein was voor twee voetbalverenigingen en dat dit het einde van Flevo zou betekenen​1​. Ondanks deze bezwaren bleef Flevo bestaan en bracht zelfs spelers naar een hoger sportniveau​1​.

Een aantal spelers van Flevo viel op door hun talent. Bert Bouma maakte in 1955 de overstap naar de semi-professionele club VV Sneek. Arie Grot, ‘Meester’ Dekker en Cor van Zoonen vielen ook op en speelden meerdere keren in het Noord-Hollands elftal​1.

In 1972 werd het damesvoetbal opgericht bij Flevo, met Marjoke de Bakker die veel succes had. De dames van Flevo veroverden de Nederlandse beker voor clubs. Marjoke werd geselecteerd voor veel vertegenwoordigende elftallen en maakte ruim 13 jaar deel uit van het nationale damesteam, speelde 64 interlands en haalde zelfs de halve finale in de Wereldkampioenschappen in China​​.

Op het gebied van prestaties is VV Flevo in het seizoen 2021/2022 kampioen geworden in de 4e klasse A Zondag en zullen ze in het seizoen 2022/2023 uitkomen in de Derde klasse A zondag​2​. Eerder, in het seizoen 2015/2016, promoveerden ze van de 6e naar de 4e klasse A zondag​2​. Het vrouwenteam won de KNVB beker in 19841​.