Meteen naar de inhoud

Hoe het begon en hoe gaat het verder?

1946, de polder was net weer droog, ontstond een plan voor een herstart van een voetbalclub, ja herstart, want voor de oorlog, ergens in 1935 was er al een voetbalclub in de polder.
Wij houden echter 1946 aan voor de oprichting van Flevo, Midden in het dorp Middenmeer, op de plaats waar nu de “Brede School” staat was het eerste veld. 1 veld met veel voetballers, en omkleden, ohh aan de Sportweg was wel iemand met een ruimte om je om te kleden. Eind jaren 50 werd een plan gemaakt voor een stenen kantine/ kleedkamers. Een hele verbetering, na de wedstrijd in beide kleedkamers 1 douche , een doorgeefluik voor de thee en na de wedstrijd naar de kantine voor een biertje en voor de jeugd een snoepje. Luxe in die tijd!!

Bert
1961

Steeds meer leden, meer elftallen en een te klein trainingsveld noopte het toenmalige bestuur, (de heren Heynen, Koolhaas, Jonker) een bezoek te brengen aan de gemeente Wieringermeer om te overleggen over een nieuwe locatie ( begin jaren 70). De huidige locatie werd voorgesteld, 2 velden en een trainingsveld op de parkeerplaats bij de ingang van het veld. (De oude lichtmasten staan nog verstopt in de bosjes, of ze het nog doen??). Een pracht, een grote kantine, werd zelfs voor trainingen gebruikt, 4 kleedkamers, 2 scheidsrechterkleedkamers en diverse ruimtes voor bestuur, omroeper, kalk, LUXE.

In de loop van de jaren is er nog veel aan veranderd, de bar werd vergroot, de bestuurskamer werd verplaatst, de ingang is veranderd, er is een derde veld gekomen, 3 extra kleedkamers erbij, (1 is ondertussen een ruimte voor de trainers), de tribune is gebouwd en recentelijk afgebroken ( Maar de spanten van de nieuwe staan al weer.) en niet te vergeten zijn alle kleedkamers opgeknapt.

2022
Nu even tijdelijk


Maar de club wil meer. Er zijn op dit moment diverse commissies bezig om Flevo voor de komende periode weer geheel aan deze tijd aan te passen. Het is een heel project en zal even duren. Maar dat het gaat lukken, daar ben ik overtuigd van.
Al nieuwsgierig: In de kantine hangen bouwtekeningen van de plannen van de RENOVATIE.
Nog niet overtuigd, er lopen door de week veel vrijwilligers rond, die je alles willen vertellen over de mooie plannen en de toekomst van Flevo!