Deel 2: Gonnie Leyten

Flevo kantine —=— Gonnie
Gonnie —=— Flevokantine.

Wie kan het nog zeggen bij Flevo. Ik was vrijwilligster in de oude kantine aan de Sportweg en ik was jaren vrijwilligster aan de Industrieweg.
Wat een loopbaan bij Flevo. Gestart in 1971, gevraagd door Jan Venema. Gonnie wil jij de organisatie niet op je nemen voor de kantine en net als sommige andere Flevo-leden, kan Gonnie, als er wat gevraagd wordt voor Flevo, geen NEE zeggen.

Nog maar net bezig of plannen werden gesmeed voor een nieuwe stek, de Industrieweg. Meedenken over de kantine. Ook dat lukte.
Een mooi openingsfeest werd er samen met Juf Sientje georganiseerd.
De start in 1974 verliep soepel, veel echtparen wilden wel eens in de maand een weekend kantine dienst draaien. ( kennen we ze nog Frans en Ineke Vreman, Leo en Ellen de Wilde, Herman en Mattie Heye, Auke en Annie Stielstra e.a. ), Op de zondag en zaterdags dan?. Jonge meiden wilden wel draaien, Tilly van Bunderen, Gerda Ruiter, Willy Venema,
Zondagavond de bestellingen doorgeven aan een vertegenwoordiger van His Wilms. Het bier moest maandag besteld worden bij een groothandel in Schagen. Of dit nog niet genoeg was, maandag samen met Ineke Vreman en Linda van Cees Westende de kantine schoonmaken. Ik heb dat jaren gedaan.

Jaren later nog samen met mijn eigen kinderen, Nanno in de keuken, ik achter de bar en de kinderen bij de snoepverkoop. Toppers waren het.
De Flevo- kantine een mooie locatie voor andere activiteiten in die tijd om er maar een paar te noemen:

  • Klaverjassen op vrijdagavond en wie regelde dat!!! Samen met Riet Levering en Klaas Boersema, een tijdje gestopt, maar in 2000 toch maar weer opgezet, op verzoek van Hilbert Popkema.
  • Bingo avonden en wie regelde dat!!! Samen met Hero Veenstra.
  • Rommelmarkten en wie…
  • Oud en Nieuw feest en wie…
  • Feesten met de leden en wie…
  • De geraniumactie, op een platte kar door het dorp en wie stond er op de kar?
  • Kerstpresentjes rondbrengen aan de vrijwilligers. Samen met Meneer, Siem, de Kroon. Dit heb ik wel 20 jaar gedaan
  • ABC toernooien, Musical, Tja geweldig.
  • Geleider van het elftal van zoon Paul.

En of het nog niet genoeg was. In het jaar 1974 ontstond het idee om een dameselftal op te richten. Achter de bar werden de plannetjes bedacht, een gesprek met het bestuur en ja hoor de Flevo dames konden starten en naar later bleek met heel veel succes.

Hield het dan nooit op? Op een gegeven moment ben ik gaan tennissen en was er minder tijd voor Flevo, maar als er iets gevraagd werd ( Ik kan toch geen nee zeggen), door Henny of Hielke Bats, dan was ik er weer.

Ik werd er stil van, niets vergeten?

O, ja ben nog jaren penningmeester geweest, heb het over genomen van Cees Westerlaken, ”er was niemand anders !!”. Vond het moeilijk in het begin, maar Cees Verwoerd en Zeger van der Velde hebben mij de fijne kneepjes bijgebracht.

En heden ten dagen? Ik ga vaak de thuiswedstrijden van het eerste kijken, geweldig dat kampioenschap. Ik kom niet vaak in de kantine, want wat zou ik graag weer achter de bar staan.
Nanno blijft vaak nog wel met de ”oudjes” een biertje doen.

Niet eens tijd om wat te drinken bij Gonnie en Nanno, alleen maar over Flevo gekletst.
Gon we gaan samen over een tijdje wel in de VERBOUWDE kantine wat drinken.

Opgericht “achter de bar”
Gonnie als keepster/aanvoerder van het eerste dameselftal (1974)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *