Deel 1: Cees Verwoerd en Marco Huisman

Flevo verbindt, vriendschappen ontstaan bij FLEVO.

Zomaar met 2 oud Flevo-leden naar Hamburg. Al jaren gaan we met z’n vieren ( helaas moest Jórn ditmaal missen) naar een voetbalwedstrijd in Duitsland, Leverkusen, Dortmund, Bielefeld, … Dit keer naar Hamburg.

Onder het genot van een biertje/colaatje, de Flevo geschiedenis van Cees en Marco onder de loep genomen.

Cees, begonnen in de jongste jeugd o.a. met Marjoke de Bakker met als trainers Geert Jasper, Jan Wittink en Keimpe Zuidema. Helaas moest Cees op 12 jarige leeftijd stoppen vanwege de vele blessures. Voetbal bleef echter trekken en op z’n 18 de terug bij Flevo in de zaal met Paul Lont, Kick Manshanden. in het veldvoetbal maakte Cees een kort uitstapje naar DWOW, dat was van korte duur, enkele jaren later ook op het veld terug bij Flevo, als niet spelend lid, deze periode duurde tot zijn 54- ste en of dat altijd NIET spelend lid was?? Mooie tijd, vooral de ABC toernooien, vaak met dezelfde jongens: Wijnand en Anton Ursem Cees Westerlaken, maar ook de trainingen, ik was er bijna altijd, onder Gerrit de Gier, Michel Stikfort en de tijd met Ale van Nispen, geweldig. De trainingen, was een onderdeel van een mooie avond/ nacht. Na het douchen de kantine in, Co achter de bar, biertje en als de meesten weg waren aan het zwikken tot in de kleine uurtjes. De kantine baas Co vond het prachtig en besloot ook aan te sluiten bij het “zwikgroepje”, maar niet voordat de vis gebakken was.

Ook nog geleider geweest van een jeugdteam, de penningmeester geholpen om de financiën op orde te brengen en af en toe kom ik nog ff langs bij Flevo, het is toch mijn club.

Marco, velen kennen mij onder de naam ZWOFJE, ( met dank aan Rick Dijkstra). Gevraagd door Jeroen de Reuver om bij Flevo te komen voetballen, Flevo 5 dus. Leuk team met Robert de Jong, Fred Schaafstra, Tube, de broertjes Glas, e.a. Jaren ging het goed, maar helaas stopte Flevo 5 en ik ben toen ook maar gestopt.
Flevo 5 was niet alleen op het veld een team , nadien in de kantine ging het verder. Niet iedereen was blij met het team, veel drank en soms ook wat baldadigheid. Maaaarr in de kantine werd het plan gesmeed voor HET HOOLIGANS toernooi, nu 25 jaar terug.
Ik hoorde dat ze ook de kantine weer gebruiken voor de reünië, prachtig.
Taken zat bij Flevo en gevraagd door Nan Rotgans en Michel Stikfort (toenmalig Flevo 1) om verslagen voor de krant te maken, iets dergelijks deed ik in Zwolle. Jaar of 5/6 gedaan. Ondertussen waren mijn kinderen ook begonnen met voetballen en samen met Adi Bularde een jeugdteam getraind/ gecoacht. Goed team, 3x kampioen en een uitje naar PEC Zwolle met de jongens , waar ze met de PEC-spelers het veld op mochten, was wel 1 van de hoogtepunten. ( Hoogtepunten voor mij op het veld waren schaars, ja in 1 wedstrijd 5x gescoord, ik had toen beter na de wedstrijd gelijk kunnen stoppen).

Verhuisd naar Hippolytushoef, maar Flevo nog lang niet vergeten, Storm voetbalt weer in het tweede en Flevo 1 volg ik en sta ik langs de zijlijn. Zeker de laatste jaren is het genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *